A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Σάββατο
20
Ιανουαρίου
2018
Ανατ.: 07.50
Δύση: 17.27
Σελήνη
4 ημερών
Ευθυμίου του μεγάλου, Ζαχαρίου

Τυχαία Φωτογραφία

Η Παναγιά Παραμυθίας
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Κατσικάκι λεμονάτο
Κατσικάκι λεμονάτο PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

8

  

Θερμίδες:

435 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό κατσικίσιο κρέας (καρέ)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι τσαφιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ ή άλλο σκεύος με σκέπασμα. Το πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο, το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος.

2. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο, να μαριναριστεί, για 5-6 ώρες. Κτά διαστήματα ανοίξετε το μπολ και γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά.

3. Μεταφέρετε το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα του, σε ταψί. Προσθέτετε το λάδι και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί, για να μην εξατμιστεί τελίως η σάτσα του.

4. Σερβίρετε αμέσως σε οκτώ μερίδες και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

  
 
 
Joomla Template by JoomlaShack