Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Σάββατο
18
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Νέα Σελήνη
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων

Τυχαία Φωτογραφία

Το κρεοπωλείο μας
Αρνίσιο ρολό PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 350 γρ. φασόλια

  • 60 γρ. Βούτυρο

  • 2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)

  • 175 γρ. τριμμένο Ψωμί

  • 1 κουτ. γλυκού Ρίγανη

  • 125 γρ. ξερά ψιλοκομμένα Βερίκοκα

  • 1 Αυγό(ά)

  • 2 κιλά χωρίς το κόκαλο Αρνίσιο μπούτι

  • 2 σκελ ψιλοκομμένες Σκόρδο

  • 500 γρ. σε φέτες Πατάτα(ες)

  • 250 γρ. σε ροδέλες Καρότο(α)

  • 500 γρ. Ζωμός Βοδινού

  • φυλλαράκια Δεντρολίβανο

  

Τρόπος παρασκευής

Βάζετε από βραδίς τα φασόλια σε νερό. Την άλλη μέρα, στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν για 1 ώα. Στραγγίζετε καλά. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτετε το ψωμί, τη ρίγανη και τα βερίκοκα. Αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε για 10 λεπτά, να ροδίσει το ψωμί. Βγάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε. Ακουμπάτε το κρέας με την πέτσα προς τα κάτω και βάζετε κατά μήκος, στη θέση του κόκαλου, τη γέμιση. Τυλίγετε το κρέας να "κλείσετε" τη γέμιση και δένετε σγικτά με σπάγκο. Τρυπάτε το αρνί σε μερικά σημεία και μπήγετε κομματάκια από το σκόρδο. Βάζετε στε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 2 1/2 - 3 ώρες, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο την τελευταία 1/2 ώρα του ψησίματος.

Στο μεταξύ, βάζετε σε κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με το άλλο κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, τον ζωμό και το δεντρολίβανο. Ανακατεύετε και ρίχνετε στο ταψί με το αρνί 1 ώρα αφότου βάλατε το αρνί. Βγάζετε, αφήνετε το ρολό να "σταθεί" 10 λεπτά και κόβετε σε φέτες.

Σερβίρετε γαρνιρισμένο με τα φασόλια, τις παράτες και τα καρότα.

  
 
 
Free Joomla Templates from JoomlaShack