Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Παρασκευή
24
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.25
Δύση: 17.03
Σελήνη
6 ημερών
Κλήμεντος Ρώμης, Πέτρου Αλεξανδρείας, Ερμογένους, Χρυσογόνου και Φιλουμένου μαρτ.

Τυχαία Φωτογραφία

Το κρεοπωλείο μας
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Αρνίσιο μπούτι με μπέικον
Αρνίσιο μπούτι με μπέικον PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο Αρνίσιο μπούτι
  • 4 σκελ. λιωμένες Σκόρδο
  • 5 λεμόνια Χυμός λεμονιού
  • 5 κουτ. Ξύδι
  • 1 κουτ. Κύμινο
  • 1 κουτ. Αλάτι
  • 1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
  • 200 γρ. σε λωρίδες Μπέικον
  • 1 κουτ. Μαϊντανός
  • 10 χωρίς κουκούτσι Ελιές
  • 1 βρασμένο και ψιλοκομμένο Αυγό(ά)
  • 500 γρ. Ζωμός Βοδινού
  • 200 γρ. Κρασί λευκό ξηρό
  • 3 κουτ. Βούτυρο
  • 3 καρφάκια Γαρίφαλο
  

Τρόπος παρασκευής

Με κοφτερό μαχαίρι αφειρείτε το κόκαλο από το αρνίσιο μπούτι (ή για να μην παιδεύεστε ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει) και σκάβετε λίγο ακόμα το κενό που έχει δημιουργηθεί, αφαιρώντας λίγο ακόμα κρέας από το μπούτι. Στη συνέχεια ανακατεύετε το σκόρδο, το λεμόνι, το ξίδι, το κίμινο και το αλάτι. Αναμιγνύετε καλά. Περιχύνετε το μπούτι με τη μαρινάδα, σκεπάζετε και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες ή αν έχετε τη δυνατότητα και για περισσότερο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και τηγανίζετε σ' αυτό τα κομματάκια από το κρέας - που ήδη "σκάψατε". Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μισό μπέικον ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο αυγό και τις ελιές και γυρίζετε για 10 λεπτά.

Βγάζετε το μπούτι από τη μαρινάδα του και γεμίζετε το κενό που ήταν το κόκαλο με το μίγμα της γέμισης που έχετε ετοιμάσει. Τυλίγετε το κρέας με τις υπόλοιπες λωρίδες μπέικον και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Περιχύνετε με τον ζωμό και το κρασί, καρφώνετε το γαρίφαλο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το ψήσιμο, να ροδίσει το μπέικον. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

  
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack