Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Σάββατο
18
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Νέα Σελήνη
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Η Κούλια
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Αρνάκι κοκκινιστό
Αρνάκι κοκκινιστό PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

4

  

Θερμίδες:

310 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 450 γρ. αρνίσιο μπούτι (άπαχο)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  

Τρόπος παρασκευής

 

1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια κόβετε το κρέας και την πιπεριά σε λωρίδες.

2. Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Το ξεπλένετε και το βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλύμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλλας και το τσίλι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ανακατεύετε καλά.

3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφειρείτε το ξυλάκι της κανέλλας.

4. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε κάθε πιάτο με 2 ελιές.

Για να κάνετε το κρέας ακόμη πιο εύγευστο μπορείτε να προσθέσετε στην κατσαρόλα, την ώρα που βράζει, ένα ξεφλουδισμένο κρεμμύδι πάνω στο οποίο θα έχετε καρφώσει μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. Το κρεμμύδι θα το αφαιρέσετε όταν θα είναι έτοιμο το κρέας.

   
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack