Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Παρασκευή
24
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.25
Δύση: 17.03
Σελήνη
6 ημερών
Κλήμεντος Ρώμης, Πέτρου Αλεξανδρείας, Ερμογένους, Χρυσογόνου και Φιλουμένου μαρτ.

Τυχαία Φωτογραφία

Το κρεοπωλείο μας
Χταπόδι Στιφάδο PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

6

  

Θερμίδες:

380 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1 με 1 1/2 κιλό (καλά χυπημένο ή ξεπαγωμένο) Χταπόδι(α)
  • ελάχιστο Λάδι
  • 1 κιλό μικρά ξερά (ολόκληρα) Κρεμμύδι(α)
  • 5 Φύλλα δάφνης
  • 4 -5 σκελίδες Σκόρδο
  • 1/2 κιλό φρέσκες Ντομάτα(ες)
  • 1 ποτηράκι Ξύδι
  • 1 ποτηράκι Κρασί
  • Πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

 

1. Καθαρίστε το χταπόδι από τη φούσκα, τα μάτια και τα δόντια, πλύντε το καλά, κόψτε το σε κομμάτια και στραγγίξτε το.

2. Ρίξτε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια. Οταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το. Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.

3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα και το πιπέρι. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.

4. Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, για 35 λεπτά.

   
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack