Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Κυριακή
19
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Σελήνη
1 ημέρας
Αβδιού προφήτου, Βαρλαάμ, Αγαπίου, Ηλιοδώρου και Ευφημίας μαρτύρων

Τυχαία Φωτογραφία

Εκκλησία στο Πόποβο
Αρχική Σελίδα Συνταγές Θαλασσινά Σούπα κρέμα μύδια (Γαλική συνταγή))
Σούπα κρέμα μύδια (Γαλική συνταγή)) PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1,5 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος τους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα στο μίξερ
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 νεροπότηρα λευκό αρωματικό ξηρό κρασί
  • 1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. της σούπας άνηθο
  

Τρόπος παρασκευής

 

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μύδια.

Τα αχνίζετε σε λίγο νερό για να ανοίξουν και βγάζετε το εσωτερικό τους και πετάτε τα κελύφη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.

Ρίχνετε τα μύδια, τα φέρνετε μια βόλτα και ρίχνετε μέσα το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και συμπληρώνετε λίγο νεράκι (1 νεροπότηρο).

Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και βράζετε ακόμα για 5 λεπτά.

Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα ζωμό σούπας και στο κέντρο κάθε πιάτου 6-7 μύδια. Πασπαλίζετε με άνηθο.

Η σούπα είναι νόστιμη, πηκτή και τρώγεται πάντα ζεστή.

   
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack