Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Κυριακή
19
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Σελήνη
1 ημέρας
Αβδιού προφήτου, Βαρλαάμ, Αγαπίου, Ηλιοδώρου και Ευφημίας μαρτύρων

Τυχαία Φωτογραφία

Ο Αη Δονάτος (Πάσχα)
Πίτσα με θαλασσινά PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

6

  

Θερμίδες:

215 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • ----- Για τη ζύμη:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. νερό (χλιαρό)
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ----- Για τη γέμιση:
  • 1 κονσέρβα σολομός ή τόνος
  • 1 κονσέρβα μύδια (μόνο η ψίχα)
  • 200 - 250 γρ. γαρίδες
  • 2-3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  

Τρόπος παρασκευής

1. Διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε σωρό μέσα σε λακάνη και ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνετε τη μαγιά στη λακκούβα και προσθέτετε το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνετε με τα χέρια σε μια μπάλα. Σκεπάζετε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1/2 ώρα περίπου.

2. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος. Στραγγίζετε το σολομό ή τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον κόβετε σε κομματάκια. Ανακατεύετε σε μπολ τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.

3. Στρώνετε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάζετε από πάνω το μίγμα των θαλασσινών. Καλύπτετε την επιφάνεια της πίτσας με τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας, το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη.

4. Ψήνετε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως.

Οι γαρίδες και τα μύδια θα αποκτήσουν ακόμη πιο ωραία γεύση και άρωμα αν τα αφήσετε να μαριναριστούν, για 1/2 ώρα τουλάχιστον, σε μπολ με λευκό ξηρό κρασί και λίγη ρίγανη.

   
 
 
Joomla Templates at JoomlaShack.com