A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Τρίτη
22
Μαΐου
2018
Ανατ.: 05.08
Δύση: 19.41
Πρώτο Τέταρτο
Βασιλίσκου, Παύλου μάρτ.

Τυχαία Φωτογραφία

Η πεδιάδα της Παραμυ...
Αρχική Σελίδα Συνταγές Θαλασσινά Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες φρέσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20'.

2. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.

3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.

4. Ξαναρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.

5. Προσθέτετε, κατόπιν, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.

6. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.

7. Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.

8. Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

  
 
 
Joomla Template at JoomlaShack.com