A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Δευτέρα
24
Σεπτεμβρίου
2018
Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.22
Πανσέληνος
Θέκλης μεγαλομάρτυρος, Κοπρίου οσίου

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Πόπολο σε παραδοσιακ...
Καλαμάρια Γεμιστά PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 8 καλαμαράκια μέτρια
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια

Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει

Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα

Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του

Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει

Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε

Προσθέτετε τα πλοκάμια

Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι

Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό

Αλατοπιπερώνετε

Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει

Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε

Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια

Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι

Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου

  
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack