A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Κυριακή
20
Μαΐου
2018
Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.39
Σελήνη
6 ημερών
Κυριακή των Αγίων 318 Θ. Πατέρων (Α' Οικ. Σύνοδος), Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας

Τυχαία Φωτογραφία

Το μνημείο των 49 Πρ...
Αρχική Σελίδα Συνταγές Θαλασσινά Γαριδοσαλάτα με Πιπεριές
Γαριδοσαλάτα με Πιπεριές PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

8

  

Θερμίδες:

315 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 300 γραμ. γαρίδες μικρές
  • 350 γραμ. πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
  • 100 γραμ. μύδια από κονσέρβα ή κατεψυγμένα (μόνο η ψίχα, βρασμένη)
  • 200 γραμ. φινόκιο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 10 μέτρια ραπανάκια
  • 30 γραμ. άνηθος
  • ----- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι balsamico
  • 1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

1. Βράζετε τις γαρίδες σ� ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν και αφαιρείτε το κέλυφος. Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε από τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Κόβετε το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ραπανάκια στα τέσσερα. Τέλος, ψιλοκόβετε τον άνηθο.

2. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τ΄ ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν σερβίρετε τη σαλάτα.

3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, με πιρούνι, το ξίδι, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

4. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και αδειάζετε το μίγμα σε σαλατιέρα ή σε ατομικά πιάτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

 

Οι πολύχρωμες πιπεριές, άφθονες στο εμπόριο όλο το χρόνο, δίνουν όμορφο χρώμα στις σαλάτες και χορταίνουν το μάτι!

  
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack