A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Τετάρτη
19
Σεπτεμβρίου
2018
Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
9 ημερών
Τροφίμου, Σαββατίου, Δορυμέδοντος

Τυχαία Φωτογραφία

Παλιά Παραμυθιά
Αρχική Σελίδα Συνταγές Aλλαντικά Φακές (με Ζαμπόν και Μπέικον)
Φακές (με Ζαμπόν και Μπέικον) PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 200 γρ. ψιλοκομμένο ΖΑΜΠΟΝ
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο ΜΠΕΪΚΟΝ
  • 100γρ. ΒΙΤΑΜ
  • 2 καθαρισμένα και κομμένα ΞΥΝΟΜΗΛΟ
  • 1 καθαρισμένη κομμένη σε κύβους ΠΑΤΑΤΕΣ
  • ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 πρέζα ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
  • 2 ψιλοκομμένα ΠΡΑΣΑ
  • 1/2 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο ΣΚΟΡΔΟ
  • 200 γρ. ΦΑΚΕΣ ΧΟΝΔΡΕΣ
  • 1 μεγάλο τριμμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 1 κύβος ΚΡΕΑΤΟΣ KNORR ή 1 ΚΥΒΟ KNORR ΑΓΡΟΚΗΠΟ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΑΛΤΙΣ
  

Τρόπος παρασκευής

 

1.Βάζετε τις φακές σε κατσαρόλα, τις σκεπάζετε με νερό, τις βράζετε 5 λεπτά και τις σουρώνετε.

2.Βάζετε στην κατσαρόλα τα πράσα, τα ξινόμηλα, την πατάτα, ρίχνετε 1 φλιτζανάκι νερό και τα αφήνετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Όταν μαραθούν ρίχνετε 50 γρ. ΒΙΤΑΜ και τα σωτάρετε. Προσθέτετε τις φακές, το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε και το κρασί. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό, το μαϊντανό, τον κύβο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 1 ώρα περίπου.

3.Σωτάρετε το μπέικον και το ζαμπόν σε τηγάνι με αντικολλητική επένδυση και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τις φακές μαζί με το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ. Αφήνετε το φαγητό να βράσει ½ ώρα ακόμη, ρίχνετε τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.

  
 
 
Joomla Templates by JoomlaShack.com