Αρνάκι Καλοκαιρινό Εκτύπωση

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 2 κουτ. λάδι
  • 4 μεγάλα παϊδάκια αρνίσια (από το μπούτι)
  • 1 κουτ. αλεύρι
  • 2 σκελ. σκόρδο σε φετούλες
  • 4 κουτ. κράμπερι σος
  • 150 γρ. ζωμός κρέατος
  • 1 κουτ. δενδρολίβανο
  • 50 γρ. βατόμουρα (κατ.)
  • αλατοπίπερο
  

Τρόπος παρασκευής

 

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας για 6-7 λεπτά γυρίζοντας το μία φορά να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το σκόρδο, την κράνμπερι σος, το ζωμό, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.

Σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα βατόμουρα ολόκληρα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρετε με πατατούλες φούρνου ή ρύζι βρασμένο.