Μύδια ατμού με άσπρο κρασί Εκτύπωση

Μερίδες:

4

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1 κιλό Μύδια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αρετσίνωτο Κρασί άσπρο
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  

Τρόπος παρασκευής

Πετάτε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος. Τρίβετε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβετε τα "γένια" τους. Τα πλένετε καλά κάτω από ανοικτή βρύση και τα αφήνετε να στραγγίσουν.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.

Κλείνετε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.

Προσθέτετε το αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανο.