Τορτελίνι με μπρόκολο και ζαμπόν Εκτύπωση

Μερίδες:

4

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • ΑΛΑΤΙ
  • 4 φέτες ψιλοκομμένες ΖΑΜΠΟΝ
  • 1 με 2 κουταλιές ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ
  • 300 γρ. χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια ΜΠΡΟΚΟΛΟ
  • 50 γρ. (και επιπλέον για το σερβίρισμα) τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
  • φρεσκοτριμμένο ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένη ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 μικρή ψιλοκομμένη καυτερή ΠΙΠΕΡΙΑ
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ CULINESSE
  • 300 γρ. ΒΙΤΑΜ COMPLICE ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
  • 1/2 κιλό ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ
  

Τρόπος παρασκευής

1. Βράζετε σε κατσαρόλα τα τορτελίνι και τα σουρώνετε. Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μπουκετάκια μπρόκολο μόλις να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.

2. Ζεσταίνετε το Culinesse σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και την πιπερίτσα. Προσθέτετε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά να πήξει ελαφριά η κρέμα.

3. Βάζετε τα τορτελίνι σε μπωλ σερβιρίσματος, προσθέτετε την σάλτσα με το μπρόκολο και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.