A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Σάββατο
21
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.53
Σελήνη
8 ημερών
Συμεών του σαλού, Ιωάννου των οσίων

Τυχαία Φωτογραφία

Ο Αη Δονάτος
Αρχική Σελίδα Συνταγές Ζυμαρικά Κινέζικα Καλοκαιρινά Ζυμαρικά
Κινέζικα Καλοκαιρινά Ζυμαρικά PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

5

  

Θερμίδες:

262 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 250 γρ. νουντλς (κινέζικα ζυμαρικά)
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σισαμέλαιο
  • κορίανδρο (ξηρό)
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
  

Τρόπος παρασκευής

Σπάστε τα νουντλς ώστε να έχουν μήκος 5 εκ. περίπου. Βάλτε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τα νουντλς, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα για 4-6 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών. Ρίξτε τα σε σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά. Πλύντε τις ντομάτες και την πιπεριά, αφαιρέστε τα σποράκια τους και κόψτε τες σε λωρίδες. Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μπαστουνάκια. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ζεστάνετε το σισαμέλαιο, προσθέστε το σκόρδο και το κορίανδρο και ανακατέψτε τα για 1 λεπτό περίπου. Κατόπιν ρίξτε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό και το πιπέρι καγιέν. Σοτάρετε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πάρουν χρώμα τα κολοκυθάκια απ' όλες τις πλευρές. Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη και τα νουντλς. Ανακατέψτε τα για 1 λεπτό ακόμη, έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Στο νερό που θα βράσετε τα νουντλς, αντίθετα με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, δεν πρέπει να προσθέσετε αλάται, γιατί τα νουντλς περιέχουν το δικό τους αλάτι.

  
 
 
Joomla Templates: from JoomlaShack.com