A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Πέμπτη
19
Απριλίου
2018
Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
4 ημερών
Παφνουτίου ιερομάρτυρος

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Το κρεοπωλείο μας
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Σταμνάτο καλής με χιλοπίτες
Σταμνάτο καλής με χιλοπίτες PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

6

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1/2 καθαρό κρέας σε κομμάτια Ζυγούρι
  • 1/2 καθαρό κρέας, σε κομμάτια Χοιρινό κρέας
  • 1/2 καθαρό, σε κομμάτια Μοσχαρίσιο κρέας
  • 5 μικρά, σε κομματάκια Κρεμμύδι(α)
  • 3 μεγάλα, σε ρόδες Καρότο(α)
  • 1/3 κούπας Βούτυρο
  • 1/2 κούπας Κρασί κόκκινο ξηρό
  • 2 φύλλα Δάφνη
  • 5 κόκκους Μπαχάρι
  • 20 κόκκους Πιπέρι
  • 1/2 κιλό γλυκό σε κύβους Κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • 1 κιλό ώριμες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες Ντομάτα(ες)
  • 1/2 κιλό βρασμένες Χιλοπίτες

Τρόπος παρασκευής

  

Τρόπος παρασκευής

Το φαγητό πήρε το όνομα από το σκεύος μέσα στο οποίο ψηνόταν. Οι άνθρωποι είχαν την υπομονή να γεμίζουν τη στάμνα, περνώντας ένα ένα τα κομματάκια του κρέατος και των υπόλοιπων υλικών μέσα από το στενό στόμιο της στάμνας, το οποίο σφράγιζαν με ζυμάρι και το φαγητό ψηνόταν μέσα σ' αυτή. Μπορείτε αντί της στάμνας, να ψήσετε το φαγητό μέσα σ' ένα βαθύ γκιουβέτσι με καπάκι, το οποίο θα κλείσετε και πάλι με ζυμάρι τριγύρω.

Το κρέας που θα χρησιμοιήσετε, φροντίστε να το καθαρίσετε από το φανερό λίπος. Αν και παλιά έβαζαν όλα τα υλικά νωπά μέσα στη στάμνα, πιστεύω πως είναι καλύτερα να σωτάρετε πρώτα ελαφρά το κρέας στο βούτυρο, να ρίξετε τα κρεμμύδια και τα καρότα να τα μαράνετε και να τα σβήσετε με το κρασί, πριν τα βάλετε στο γκιουβέτσι με τα υπόλοιπα υλικά. Ετσι, το φαγητό σας, όταν τελειώσει, θα έχει μια πηχτή ωραία σάλτσας, όση ακριβώς χρειάζεται, για να το σερβίρετε.

Θα ψήσετε το φαγητό στους 150 βαθμούς, 4-5 ώρες. Συνοδέψτε το με χιλοπίτες.

   
 
 
Joomla Templates by JoomlaShack.com