Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Κυριακή
19
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Σελήνη
1 ημέρας
Αβδιού προφήτου, Βαρλαάμ, Αγαπίου, Ηλιοδώρου και Ευφημίας μαρτύρων

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Η πεδιάδα της Παραμυ...
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Ντολμαδάκια με Κιμά και Γιαούρτι
Ντολμαδάκια με Κιμά και Γιαούρτι PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

6

  

Θερμίδες:

353 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 3/4 κιλού άπαχος Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 κιλού Αμπελόφυλα
  • 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι(α)
  • 1 ματσάκι Ανηθος
  • 1 κουτ. σουπ. Δυόσμος
  • 3 κουτ. σουπ. Λάδι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ Ρύζι Γλασέ
  • 300 γρ. άπαχο Γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

1. Πλύντε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.

2. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δύοσμο, ανακατέψτε με τον κιμά και το ρύζι και αλτοπιπερώστε.

3. Πάρτε ένα ένα κληματόφυλλο από την ανάποδη, βάλτε 1 κουτ. γλυκ. από τη γέμιση και τυλίξτε το σε μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα. Ρίξτε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά. Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.

4. Σερβίρετέ τα με το άπαχο γιαούρτι, αντί για την πατροπαράδοτη σάλτσα αυγολέμονο.

  
 
 
Joomla Template Tutorial: by JoomlaShack