Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Κυριακή
19
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Σελήνη
1 ημέρας
Αβδιού προφήτου, Βαρλαάμ, Αγαπίου, Ηλιοδώρου και Ευφημίας μαρτύρων

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Ο μηχανισμός του ρολ...
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά
Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

4

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουτ. Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένος Ανηθος
  • 150 γρ. Ρύζι Καρολίνα
  • 60 Αμπελόφυλα
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό Νερό
  • 1 Αυγό(ά)
  • 1 κουτ. γλ. Κορνφλάουρ
  • 2 στιμένα (χυμός) Λεμόνι(α)
  

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το λάδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Ζεματίζετε για 1-2 λεπτά τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζετε. Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια με τη γυαλιστερή όψη προς τα κάτω και βάζετε επάνω από 1 κουτ. γλ. γέμιση.

Γυρίζετε προς τα μέσα τα 2 πλαϊνά και περιχύνετε με το λάδι και το νερό, τα σκεπάζετε με ρηχό πιάτο (για να μην ανοίξουν), βάζετε καπάκι και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά να μείνουν με το ζουμί τους. Σε κατσαρολάκι αδειάζετε το ζουμί από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμόνι.

Σιγοβράζετε να πήξει η σάλτσα, βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το αυγό, ανακατεύετε γρήγορα και αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό. Αραδιάζετε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα, περιχύνετε με το αυγολέμονο και σερβίρετε.

  
 
 
Joomla Tutorial: by JoomlaShack