A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Τυχαία Φωτογραφία

Το μνημείο των 49 Πρ...
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά
Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

4

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουτ. Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένος Ανηθος
  • 150 γρ. Ρύζι Καρολίνα
  • 60 Αμπελόφυλα
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό Νερό
  • 1 Αυγό(ά)
  • 1 κουτ. γλ. Κορνφλάουρ
  • 2 στιμένα (χυμός) Λεμόνι(α)
  

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το λάδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Ζεματίζετε για 1-2 λεπτά τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζετε. Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια με τη γυαλιστερή όψη προς τα κάτω και βάζετε επάνω από 1 κουτ. γλ. γέμιση.

Γυρίζετε προς τα μέσα τα 2 πλαϊνά και περιχύνετε με το λάδι και το νερό, τα σκεπάζετε με ρηχό πιάτο (για να μην ανοίξουν), βάζετε καπάκι και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά να μείνουν με το ζουμί τους. Σε κατσαρολάκι αδειάζετε το ζουμί από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμόνι.

Σιγοβράζετε να πήξει η σάλτσα, βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το αυγό, ανακατεύετε γρήγορα και αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό. Αραδιάζετε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα, περιχύνετε με το αυγολέμονο και σερβίρετε.

  
 
 
Joomla Tutorial: by JoomlaShack