A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Τετάρτη
12
Δεκεμβρίου
2018
Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
5 ημερών
Σπυρίδωνος Τριμυθούντος, Αλεξάνδρου Ιεροσολύμων, Ιωάννου Ζιχνών

Τυχαία Φωτογραφία

Η βρύση του Κατή (19...
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Νουά ρολό με γλυκό γλάσο
Νουά ρολό με γλυκό γλάσο PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

8

  

Θερμίδες:

360 ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό νουά μοσχαρίσιο
  • 2 κουταλίες σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας κόκους μαύρου πιπεριού τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • αλάτι
  

Τρόπος παρασκευής

1. Απλώνετε το νουά σε τραπέζι ή άλλη καθαρή επιφάνεια, το αλατίζετε και το τυλίγετε σε ρολό. Το δένετε με σπάγγο ή το βάζετε σε ειδικό δίχτυ.

2. Ρίχνετε τη μαρμελάδα, το μέλι, τη σόγια, το λεμόνι, το ξίδι και το πιπέρι σε μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε καλά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μίγμα.

3. Αλείφετε το ρολό με το μίγμα που φτιάξατε στο κατσαρολάκι και το τοποθτείτε στο ταψί, όπου έχετε ρίξει από πριν το νερό.

4. Ψήνετε σε μέτρι φούρνο για 1 1/2 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό. Κατά διαστήματα, κάθε 15 λεπτά περίπου, ανοίγετε το φούρνο και περιχύνετε το ρολό με τα υγρά που θα υπάρχουν στο ταψί. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

5. Αφαιρείτε το σπάγγο ή το δίχτυ και κόβετε το ρολό σε ροδέλες. Σερβίρετε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.

Το νουά είναι ένα κομμάτι κρέατος που στεγνώνει πολύ εύκολα, γι' αυτό μπορείτε να σκεπάσετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και να το ψήσετε σκεπασμένο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 1/2 ώρα πριν βγάλετε το ρολό από το φούρνο για να πάρει χρώμα.

 

  
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack