Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Σάββατο
18
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Νέα Σελήνη
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων

Τυχαία Φωτογραφία

Ο Αντώνης
Αρχική Σελίδα Συνταγές Κρεατικά Μουσακάς με μελιτζάνες και πένες
Μουσακάς με μελιτζάνες και πένες PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

4

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 1 Αυγό(ά)
  • 2 κουτ. Βούτυρο
  • 4 κουτ. Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  • 3/4 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 150 γρ. Κρασί λευκό ξηρό
  • 1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
  • 2 κουτ. Μαϊντανός
  • 1 κιλό Μελιτζάνα(ες)
  • 400 γρ. Ντοματούλες
  • 1/2 κιλό Πένες (ζυμαρικό)
  • 2 σκελ. Σκόρδο
  • 200 γρ. Τυρι(ά)
  

Τρόπος παρασκευής

Απλώνετε τις φέτες της μελιτζάνας σε ταψί και τις αλείφετε με το λάδι πάνω-κάτω. Τις ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά να ροδίσουν. (Αποφεύγετε έτσι το τηγάνισμα που κάνει τις μελιτζάνες βαριές επειδή ρουφάνε πολύ λάδι).

Ζεσταίνεται τις 4 κουτ. λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τον κιμά για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το κρασί. Βράζετε για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες. Βράζετε για 20 λεπτά να εξατμισθούν τα υγρά.

Βράζετε και στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το βούτυρο, το αυγό και το τυρί. Στρώνετε τα μισά ζυμαρικά σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες. Απλώνετε τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Τα περιχύνεται με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζετε με τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.

  
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack