Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Σάββατο
18
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Νέα Σελήνη
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Στην λαϊκή αγορά
Αρχική Σελίδα Νέα «Από τον στάβλο στο πιάτο»
«Από τον στάβλο στο πιάτο» PDF Εκτύπωση E-mail
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες της έκθεσης «Από τον στάβλο στο πιάτο» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΔΠΑ) από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χορηγός επικοινωνίας της 1ης έκθεσης για το κρέας και τα προϊόντα του είναι το περιοδικό MEAT POINT. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει, εκτός της έκθεσης, 2ήμερο συνέδριο για την τροφική αλυσίδα παραγωγής κρέατος και προϊόντων του, ημερίδα ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγή, εκδηλώσεις-παρουσιάσεις εταιρειών, εδέσματα με ελληνικά προϊόντα κρέατος, αλλά και γευσιγνωσίες.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν η έκθεση να αποτελέσει τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο της αλυσίδας παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος και προϊόντων του στη χώρα μας το έτος 2008 και όπως δηλώνουν σκοός αυτής της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τηv αλυσίδα παραγωγής, από την εκτροφή των ζώων, τη μεταφορά αυτών, τις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, την παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, τη διακίνηση, τη συντήρηση, την πώληση έως και την προετοιμασία τους στο πιάτο του καταναλωτή.

Στην έκθεση θα πάρουν μέρος επιχειρήσεις: εκτροφής ζώων προς παραγωγή τροφίμων, συμβατικές και βιολογικές // Ζωοτεχνικές // Εμπορίου ζώντων ζώων // Ζωοτροφών // Φαρμακευτικών ουσιών // Κατασκευαστικές εγκαταστάσεων εκτροφής // Εξοπλιστικές εγκαταστάσεων εκτροφής // Μεταφορικές μέσων ζώντων ζώων // Σφαγειοτεχνικές // Τεμαχισμού // Τυποποίησης κρέατος // Πρόσθετων, βοηθητικών και λοιπών υλών // Παραγωγής προϊόντων κρέατος // Συντήρησης // Εξοπλιστικές παραγωγικών εγκαταστάσεων κρέατος και προϊόντων του // Χονδρικού και λιανικού εμπορίου // Διακίνησης // Μαζικής εστίασης // Υγειονομικού ενδιαφέροντος

Επίσης θα συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, Επιμελητήρια, Νομαρχίες – Περιφέρειες – Δήμοι, Σύλλογοι, Σύνδεσμοι, Φορείς πιστοποίησης, Εμπειρογνώμονες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του 3ημέρου θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις που αναφέρονται σε:

Ø       Ενημέρωση καταναλωτών για τα κριτήρια επιλογής του κρέατος και των προϊόντων του

Ø       Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα «Γνωριμία με το κρέας και τα προϊόντα του»

Ø       Επιδείξεις κοπής κρέατος από παραδοσιακούς κρεοπώλες

Ø       Επιδείξεις προετοιμασίας εδεσμάτων με βάση το κρέας

Ø       Γευσιγνωσίες

 
 

…και μαζί Πανελλήνιο Συνέδριο

 Στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης για το κρέας και τα προϊόντα του θα διεξαχθεί τριήμερο Συνέδριο με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από το στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμοί, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία στο πιάτο του καταναλωτή. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο καθ. Σπύρος Ραμαντάνης.
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack