Τα νέα του κλάδου

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Παρασκευή
24
Νοεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.25
Δύση: 17.03
Σελήνη
6 ημερών
Κλήμεντος Ρώμης, Πέτρου Αλεξανδρείας, Ερμογένους, Χρυσογόνου και Φιλουμένου μαρτ.

Ειδικά προϊόντα



Τυχαία Φωτογραφία

Το κρεοπωλείο μας
Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Κρέας και κλίμα: μια σχέση υπό αμφισβήτηση
Κρέας και κλίμα: μια σχέση υπό αμφισβήτηση PDF Εκτύπωση E-mail
Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να μειωθεί η παραγωγή κρέατος προκειμένου να βελτιωθούν οι κλιματικές συνθήκες. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι δηλώσεις που ζητούν την μείωση της ποσότητας του κρέατος στα εδώδιμα προϊόντα προκειμένου να αποτραπούν οι έντονες κλιματικές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη που μιλά για πλασματικούς αριθμούς και παραπλάνηση των καταναλωτών. Ο δρ. Rajendra Pachauri, Πρόεδρος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική αλλαγή και κάτοχος του Νόμπελ ειρήνης για το 2007, δήλωσε πως «η παραγωγή κρέατος αντιπροσωπεύει το 18% της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το νούμερο αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Και ενώ όλοι αναζητούμε τρόπους για να μειώσουμε το αντίκτυπο του φαινομένου του θερμοκηπίου, η βιομηχανία κρέατος θα πρέπει και αυτή με την σειρά της να λάβει δραστικά μέτρα».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα μέσο νοικοκυριό θα μειώσει την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα πολύ περισσότερο αν μειώσει στο μισό την κατανάλωση κρέατος, παρά εάν μειώσουν τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητό τους.

Μια λύση που προτείνεται από πολλούς επιστήμονες είναι αφενός η μείωση κρέατος στα εδώδιμα προϊόντα και αφετέρου η χρήση κρέατος υψηλής ποιότητας, όπως π.χ. είναι το βιολογικό κρέας, η παραγωγή του οποίου γίνεται με μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον. Το κρέας «υψηλής ποιότητας», όπως χαρακτηρίζεται το βιολογικό κρέας, ήδη κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ενώ τώρα κάνει τα πρώτα δειλά του βήματα στην Κίνα.

Ωστόσο, υπάρχουν και αντιδράσεις. Ο Διεθνής Οργανισμός Βοδινού της Βρετανίας (NBA), τόνισε πως οι δηλώσεις του δρ. Pachauri αποτελούν μία ακόμη παραπλανητική και αναληθή ιστορία που σκοπό έχει να αποτρέψει τους καταναλωτές από το υψηλής θρεπτικής αξίας κρέας. Ο Christopher Thomas-Everard, πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Βοδινού της Βρετανίας, δήλωσε ότι το 18% αποτελεί ένα πλασματικό ποσοστό καθώς έχει αμφισβητηθεί επίσημα από πολλές εμπεριστατωμένες έρευνες. Ο ίδιος δήλωσε, ότι και οι βιομηχανίες κρέατος είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικές στις διαδικασίες παραγωγής καθώς δημιουργούν πλέον συνθήκες φιλικές προς το περιβάλλον φροντίζοντας για τη μικρότερη δυνατή έκλυση διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

Πηγή: www.foodproductiondaily.com
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack