A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Δευτέρα
24
Σεπτεμβρίου
2018
Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.22
Πανσέληνος
Θέκλης μεγαλομάρτυρος, Κοπρίου οσίου

Τυχαία Φωτογραφία

Στην λαϊκή αγορά
Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Το κρέας κάνει καλό στον εγκέφαλο!
Το κρέας κάνει καλό στον εγκέφαλο! PDF Εκτύπωση E-mail
Η βιταμίνη Β12 που εμπεριέχεται στο κρέας και στα παράγωγά του ενδεχομένως προστατεύει από την συρρίκνωση του εγκεφάλου ηλικιωμένων  ανθρώπων και επομένως μειώνει τον κίνδυνο γεροντικής άνοιας, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.  Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Νευρολογία», οι άνθρωποι με υψηλά ποσοστά της βιταμίνης Β12 είχαν 6 φορές λιγότερες πιθανότητες συρρίκνωσης του εγκεφάλου σε σύγκριση με τους ανθρώπους με χαμηλότερα ποσοστά της βιταμίνης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια 107 εθελοντών ηλικίας 61-87 ετών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, Άννα Βογιατζόγλου, «πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, όμως η έρευνα αποκαλύπτει ότι μια διατροφή με υψηλά ποσοστά βιταμίνης Β12, που εμπεριέχεται στο κρέας, το ψάρι, τα δημητριακά και το γάλα μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στη γεροντική άνοια.

Η βιταμίνη Β12, που είναι γνωστή και ως κοβαλαμίνη, βρίσκεται στις τροφές που προέρχονται από ζωικές πηγές, όπως το κρέας, τα αυγά και το γάλα. Η ενδεδειγμένη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης της Β12 με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς είναι περίπου 2,5 μικρογραμμάρια.

 
 Πηγή: www.foodproductiondaily.com
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack